Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 21 januari 2021

Pjerrot dansar hip-hop

2011-08-06

Fakta:

Namn: Kassander elsker penge (Kassander <3 $)
Koreografi: Steen Koerner
Plats: Pantomimeteatret på Tivoli i Köpenhamn
» http://www.tivoli.dk

Som en mekanisk docka dyker Pjerrot upp ur det tomma orkesterdiket och hälsar på publiken innan han drar i ett imaginärt handtag , så att påfågeln fäller ihop sina stjärtfjädrar på Tivolis Pantomimeteater och blottlägger scenens mycket sluttande tiljor. Sedan presenterar hip hop-Pjerrot historiens handling och personer i Steen Koerners verk Kassander elsker penge (Kassander <3 $).
Handlingen i föreställingen är enkel: Den gamle snåljåpen Kassander älskar sina pengar väldigt mycket – till och med mer än sin dotter Columbine. När Kassanders pengar blir stulna, är det den käcke Harlekin, Columbines friare, som får fatt på både tjuven och pengarna, vilket gör att Kassander till slut ger med sig, och låter de unga få varandra. Historien berättas i en slags värld av tecknade serier med många skiftande scenerier på ett tydligt sätt och grundligt sätt, eftersom man vill nå ut till barn. Och alla små hade verkligen roligt åt tjuven som skickligt lurar Kassander, och Harlekin som därefter lurar tjuven. Som vuxen kan man roa sig över pilska detaljer, som när Kassanders unga tjänstekvinnor putsar hans guldtackor på ett utmanande sätt. Steen Koerner blandar en cocktail av breakdance, electric boogie, balett och pantomim.
Men dessvärre kan man faktiskt sakna lite mer dans i Kassander elsker penge, särskilt en dans-battle mellan tjuven och Kassanders tåspetsdansande tjänstekvinnor. En kamp med steg skulle hAa varit mycket bättre än att upprepade gånger få se tjuven hota tjänstekvinnorna med en stor pistol.

Torben Kastrup

Fler Föreställningar

Annonser