Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 september 2021

Venedig, Vivaldi och Versailles

2011-07-08

Det blir en ecklektiskt raffinerad venetiansk festnatt i Versailles slott utanför Paris den 9 juli från midnatt ända fram till morgontimmarna.
Det blir spännande maskklädda varelser från jordens alla hörn i festligheterna där koreografen Frédéric Flamand och Ballet National de Marseille stor bakom programmet som innefattar en venetiansk fest på Canal Grande, Karneval i Orageriet, en serie konserter i slottets salar, med variationer ur De fyra årstiderna av Antonio Vivaldi.
Får en 50 euros biljett och om man bär en vacker maskeradkostym för man komma in och se vattenfesten, eller Grandes Eaux Nocturnes, men den som vill komma in på själva venetianska karnevalen i Orangeriet med buffé och drycker måste betala hela 250 euro.
Se vidare www.lecarnavaldeversailles.fr

I mitten av september inträffar istället modernare dansinstallationer i slottet Versalles vackra park i vad som kallas kungens köksträdgård (le Potager du Roi) med Plastique dans flore där bland andra Claudia Triozzi,Alban Richard, Yves Godin och många fler deltar.

Se vidare www.plastiquedanseflore.com

Fler Nyheter

Annonser