Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Lördag 16 januari 2021

Street på Louvren i Paris

2011-06-29

Om man bestämde sig för att besöka Musée de Louvre i Paris en fredag i mars blev man antagligen överraskad av vad som väntade mellan statyer och snidad sten. Hip hop-kompaniet Käfig intog då nämligen museet och bildade olika installationer mellan museiverk och på väggar och stengolv.

På fyra olika platser var dansarna installerade i mindre grupper och tre gånger under kvällen, vardera 20 minuter, upprepade de sina stycken. Från allvarlig och nästan andaktsfull dans på en plats till en mer intensiv duo som klättrade på väggen på en annan plats och ett humoristiskt och harlequin-inspirerat stycke på en tredje.

Boxe Boxe är det senaste verket av Mourad Merzouki, koreograf och konstnärlig ledare för Centre Chorégraphique National de Créteil et du Val-de-Marne.
I föreställningen utforskar han boxning och dess likheter med dans och det var utdrag eller omarbetningar av stycken som visades på museet. I ett spännande samarbete med Musée de Louvre föddes en intressant och självklar krock mellan att ta hänsyn och att ta plats, mellan historia och nutid.

Karolina Brock

Fler Utblick!

Annonser