Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 23 juni 2024

Varning för självcensur

2011-06-16

I årets sommarnummer av Danstidningen berättar vi om hur självcensur kan drabba en teater. Föreställningen Celebration of Womanhood kunde inte visas i sin helhet på Kulturhuset i Stockholm.
Danstidningen publicerar en unik intervju med koreografen Mari Carrasco, som inte bara drabbades av att inte få visa sitt verk i sin helhet, utan även hade uppmanats att undvika medierna.
Oroväckande är även är de förändringar som Svenska Balettskolans olika avdelningar i landet genomgår (inte bara den Kungliga i Stockholm, utan även de som ligger i Göteborg och Piteå). Läs Karolina Brocks initierade reportage i Danstidningen 3/2011. Dessutom fortsätter vi att bevaka detta ämne i kommande nummer.
Streetdans har numera gjort sig väl hemmastadd i teatervärmen runtom i världen, vi berättar mer om hur det egentligen ser ut i Sverige och vilka möjligheter de koreografer som jobbar med hip hop och streetdans har.
Föredömen finns i Frankrike. I en intervju berättar koreografen Kader Attou om hur han inspirerades till sin sin känsliga och musikaliska tolkning av Goreckis Klagosångssymfoni som gavs på festivalen Urban Connection på Dansens Hus i Stockholm.
Dessutom presenterar vi den framgångsrike danska koreografen och dansaren Johan Kobborg som är verksam vid Royal Ballet i London.

Fler Nyheter

Annonser