Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 24 september 2023

Kevin O’Hare blir ny konstnärlig ledare för Royal Ballet i London

2011-06-14

Ryktena har surrat under de senaste åren om vem som skulle överta posten som konstnärlig ledare för Royal Ballet i London, när Dame Monica Mason drar sig tilbaka i juli 2012. Nu har Royal Opera House meddelat att det blir kompaniets idag 46-årige administrativa ledare (Administrative Director), Kevin O’Hare, som får jobbet.
Kevin O’Hare är själv utbildad på The Royal Ballet School. Han var under en lång rad år solodnsare i Birmingham Royal Ballet, och när han år 2000 slutade att dansa, började han istället att arbeta i ledningen av RAC (Royal Shakespeare Company).
År 2004 började han istället arbeta som Company Manager hos The Royal Ballet och 2009 blev kompaniets Administrative Director.
Andra som har nämts som kandidater till posten som konstnärlig ledare har varit koreografen Christopher Wheeldon och ballerinan Tamara Rojo. Den danske dansaren och koreografen Johan Kobborg har tidigare nämnts som en möjlig kandidat till posten.
I motiveringen till valet av Kevin O’Hare heter det bl.a.:
”Kevin has a fantastic track record as a dancer, and understands the importance of nurturing dancers at all levels of the company. He has championed a range of new choreographic initiatives, and pocesses all the skills needed to be a visionary artistic leader and producer.”

Vibeke Wern

Se vidare www.roh.org.uk/.com

Fler Nyheter

Annonser