Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 27 januari 2021

Avspänd gemenskap på ”Fluidifons la street” i Paris

2011-06-14

Fabrice Labrana, ett känt ansikte på Frankrikes streetdansscen, förgyllde i våras Paris med ännu ett streetdansprojekt. Fluidifions la street samlade den 4 mars dansare på olika nivåer för att på en scen och under en kväll dela med sig och njuta tillsammans med publiken.
Etablerade grupper och tillfälliga konstellationer gav enskilda stycken som enkelt knöts ihop så att ett stycke gick över i ett annat. Dansare från grupper som Prophenomen och Serial Stepperz stod på scen i teatern La reine Blanche och Kaynix i vilket den svenska dansaren Yeya Ekström ingår hade skapat en ny koreografi med ett härligt flow och rörelser som kedjades ut och in i varandra. Nelson, förra årets poppingvinnare i streetdanstävlingen Juste Debout gjorde ett tekniskt och humoristiskt poppingsolo till Janet Jacksons I get so lonley där han utnyttjade alla låtens musikaliska finesser och tyske U.K. från gruppen Bad Newz imponerade med ett new style-solo. Vi fick även se en rappande Neil, tidigare dansare i den kända franska gruppen Vagabond.
Upplägget kändes nytt och fräscht då flera professionella dansare samlades i ett fullständigt oprentatiöst koncept. Det verkade finnas en gemenskap dansarna emellan som nådde ned i publikfåtöljerna. Det var också Fabrices tanke med projektet, att åter skapa en sammanhållning mellan dansarna. Någonting som ibland försvinner i och med alla battles som görs.
Flera arrangemang väntar efter detta och Fabrice hoppas på att göra dem större med fler internationella gäster.

Karolina Brock

Fler Utblick!

Annonser