Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 21 januari 2021

Unga superkvinnor

2011-06-13

Fakta:

Namn: Next Step
Ensemble: Juniorkompagniet
Plats: Dansescenen, Carlsberg
» http://www.dansescenen.dk

Man blir helt enkelt glad i hågen av att se Juniorkompagniet på Dansescenen i deras nya program Next Step, där fem av kompaniets tio dansare i åldern 14-18 år nu för första gången kastar sig ut i koreografiskt konstskapande. De är fint vägledda av deras konsulent, Klara Elenius, men nog även inspirerade av koreografen Alessandro Sousa Pereira, som nyligen arbetade med kompaniet.
Såväl stegmässigt som musikaliskt finns en stor spännvidd i de sex olika korta verken i Next Step med abstrakt dans till Animal Collectives tuffa rytmer, stark solodans till Bajofondos musik och religiöst, berättande gruppdans till körsång av John Tavener.
Men här finns också festlig swingdans till Benny Goodmans orkester, en fin duo till bland annat Trentemøller och till slut verket Superwoman, där nio flickor med glimten i ögat fräckt leker med MTV-klichéer till toner från tidens popdivor, inklusive Alicia Keys.
Det är talangfull ung dans med med starkt tilltal till Juniorkompagniets jämnåriga.

Sista speldag är 16 juni.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser