Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Tisdag 19 januari 2021

Rasmus Nalle går till Pantomimen

2011-06-13

Fakta:

Namn: Rasmus Klump besøger Pjerrot
Koreografi: Henrik Lyding och Tommy Edvardsen
Ensemble: Pantomimeteatrets dansare
Plats: Påfugleteatret i Tivoli, Köpenhamn
» http://www.tivoli.dk

Först var det den välkända och älskade gula björnen från Dansk TVs Bamse og Kylling, som år 2008 gick till baletten på Det Kongelige Teater i Thomas Lunds barnbalett Kom Bamse, nu balletter vi!. Så drog den tecknade serie-björnen Rasmus Nalle (som på danska heter Rasmus Klump) år 2010 in på Tivoli, där han fick sin helt egna lekplats för barn, ”Rasmus Klumps Verden (Rasmus Nalles värld). Och i år, när Rasmus Nalle fyller 60 år, har han vägarna förbi Pantomimeteatret i Tivoli, där Henrik Lyding och Tommy Edvardsen har skapat den nya familjeföreställningen Rasmus Klump besøger Pjerrot.
Här inviteras Rasmus Nalle upp på scenen och blir presenterad för Pjerrot, Harlekin och Columbine och lär sig hur man med mimens språk kan säga ”jag älskar dig” och ”jag har en idé” – helt utan ord.
Mycket pedagogiskt introduceras publiken i likhet med Rasmus Nalle för Pantomimeteatrets scenografiska och tekniska verkningsmedel, när fondkulissen skiftas från en gatuscen till en skog, eller när det till exempel plötsligt genom golvet kommer upp en spis som kan användas till pannkakasbakning!, Och vips flyger en pannkaka upp i luften!
Från tv känner barnen till Rasmus Nalle-musiken, som inleder själva föreställningen. Och när Columbine danser tåspetsdans, och Rasmus Nalle med sina stora bruna fötter försöker dansa med är det till tonerna av en vals av H.C. Lumbye. Rasmus Nalle får även se Harlekin och Columbine dansa fin pas de deux.
När den skojiga och gulliga Rasmus Klump besøger Pjerrot är slut,får bareren både hälsa på björnen i de prickiga byxorna och följa med honom till Rasmus Klumps Verden.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser