Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 27 september 2020

Showgirl på Folies Bergère

2011-05-22

Fakta:

Namn: Moving me Moving You
Koreografi: Helle Bach & Lars Dahl Pedersen
Plats: Dansehallerne, Lille Carl, Köpenhamn
» http://www.dansescenen.dk

Moving me Moving You är en titel på ett dubbelprogram som ger skäl för sitt namn, där publiken berörs såväl bokstavligen som känslomässigt.
Det sistnämnda gäller särskilt för Helle Bachs personliga och mycket humoristiska solo Fjer og Stilletter, där hon i en fin mix av dans och tal tecknar en härlig bild av sitt jobb som showgirl på Folies Bergère i Paris i början av 1990-talet – tjugo år yngre och 13 kilo lättare än i dag. Men elegant berättar Fjer og Stilletter också om dansens och konstens skiftande kroppsideal tiderna igenom, och på ett skojigt och fyndigt
Sätt dras publiken in i verket.
En dynamisk interaktion med publiken är det desto mer ont om i Lars Dahls dansexperiment En luftning, där man rör sig runt på scenen med de två dansere, Tomama Yamauchi och Kirstine Kyhl Andersen, som bägge har en god energi. Idéen är fin liksom timingen i experimentet, som absolut är välkomen. Men formen är inte tillräckligt stram för att projektet ska lyckas.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser