Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 30 juli 2021

Urban Connection om rätten till kultur

2011-05-17

Årets upplaga av festivalen Urban Connection drog igång redan den 13 maj med jam i Botkyrka och även i centrala Stockholm och Södermalm. Det har också hållits workshop och visats filmer.
Den 17 maj presenteras nya verk av gruperna Arkeolog 8, Hyggelige House, Freeless, Progressive People, What came out of the mothership och Anna Näsström under titeln Next Thing på Dansens Hus lilla scen.

Den 18 maj kl 16 blir det kulturdebatt på Dansens Hus lilla scen om hur man er på och värderar barns och ungdomars kultur. En expertpanel bestående av statssekreterare Jasenko Selimovic, representanter från Kulturrådet, Konstnärsnämnden och projektet Tensta NU!, Cecilia Roos-professor i interpretation och prefekt på Dans- och cirkushögskolan och Christina Molander-f.d. teaterchef på Moderna Dansteatern svarar på frågor.
Det blir även en föreställning, Jag är av UNI-Art’s som är ett uppmärksammat streetdansprojekt för ungdomar. Det är Joaquin Perez, Pablo Acosta och Alyne Piltaver som leder projektet med att skapa nya sammanhang mellan innerstan och förorten.

Den 17 och 18 maj pelar världsberömda Accorap under ledning av Kader Attou Symfonia piesni zalosnych på Dansens Hus stora scen. Kader Attou som står för samtida nyskapande dans och hip hop och även leder ett koreografiskt centrum i Frankrike låter i sin senaste föreställning uttrycksfull och fascinerande dans möter symfonisk musik,. Franska kompaniet Accrorap är tillbaka med koreografen Kader Attous senaste verk, samtida dans med hip hop som fundament.
För två år sedan turnerade Accrorap i Sverige med föreställningen Douar, som handlade om utanförskap och frihet.
Under hela Urban Connection visas graffttutställningen Streets of New York av Balthazar Silviera som bodde i och dokumenterade New York mellan åren 1995 och 2009.

Fler Nyheter

Annonser