Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 14 juni 2021

Dans i vitt

2011-05-07

Fakta:

Namn: Of(f) White
Koreografi: Pontus Petterson
Plats: Lille Carl, Dansehallerne, København
» http://www.dansescenen.dk

Svenske Pontus Petterson är, som man kan uppleva det i hans nya 50 minuter långa solo,Of(f) White, en vig och allsidig dansare och performer med en stark scenisk närvaro och en god portion humor.
Med färgen vit som solots tema och tyngdpunkt har han installerat en räcka vita objekt allt från vita porslinssvanar och kaninlampor till toalettpapper och plastbestick på scenen i Lille Carls black box i Dansehallerne. Objekt som han flyttar runt på, utmanar och använder sig av i dansen, där han iförd vita kläder startar med att efterlikna en buddhistisk munk för att därefter med orden ”Hello – goodby” snurrar runt likt en dervish-dansare, som förlorar kontrollen och snurrar snett in i ett förlorat universum.

Det saknas inte fantasi i Pontus Pettersons många, men lite omotiverade bildväxlingar från bl.a. katt till knasboll, baby och spöke. Hans djuriska mimik är uttrycksfull, bl.a. när han agerar darrande kanin. Med ett vitt papper och popcorn i en mikrovågsugn skapar han ljud till solot, som även rymmer många rituella element, bl.a. när han tuggar på toalettpapper och därefter delar ut det som om det vore oblat. Man saknar en stramare form och struktur i det delvis improviserade solot.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser