Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 28 september 2020

Spännande musik- och scenkonstfestival i Umeå

2011-05-03

Årets MADE-festival i Umeå presenterar ett generöst dansprogram, parallellt med konserter, filmer och performance.
Cristina Caprioli inleder festivalen den 11 maj med Cut-outs & Trees som i fjol hade premiär på Arsenale i Venedig. Bara en timme senare kan man få vara med om urpremiären på Tove Skeidsvolls dansfilm Utanför, som har haft flera olika arbetsnamn, men båda dessa verk har en scenografi av skogslandskap, även om dansarna rör sig i en mycket artificiell skog i Capriolis verk.
Samma kväll kan man även se This is not a Love Story med koreografi och text av Gunilla Heilborn, samt de medverkande dansarna Johan Thelander och Kristiina Viiala.
Nästa dag kan man se Asura i koreograf och dans Stina & Satoshi Kudo.
Fredagen den 13 är det premiär på Pontus Lidbergs nya dansfilm, Labyrinth Within ett triangeldrama mellan man, hustru och älskare. Samma kväll visas 2, en spännande duett av Tao Dance Theater i koreografi och dans av Tao Ye och Duan Ni, Tao Ye. Verket handlar den svåra situation som råder för konstnärer i Kina där censuren ökar risken för att fastna i kitsch och stereotypa mönster.
Sista festivaldagen återkommer Cristina Caprioli med sin Cover 2 en lek med ljus och mörker där publiken är medskapande.
Det dynamiska Les SlovaKs Dance Collective tar med publiken på sin Jurney Home en dynamisk dansföreställning med livemusik på scenen. Men Madefestivalen innehåller mycket mer!

Se vidare www.m-a-d-e.se

Fler Nyheter

Annonser