Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 27 januari 2021

Från brott till fred

2011-04-21

Fakta:

Namn: In Peaces
Koreografi: Esther Wrobel och Wubkje Kuindersma
Plats: : Dansehallerne, Lille Carl,
» http://www.dansehallerne.dk

Dansk/israelske Esther Wrobel och holländske Wubkje Kuindersma har under de senaste åren var för sig låtit tala om sig som dansare i Danmark. Nu samarbetar de och har skapat kompaniet 3rd Addiction, som har debuterat med föreställningen In Peaces, vars titel både syftar på brott och fred i ett förhållande.
Det är en föreställning som består av fyra små intressanta verk av och med Wrobel och Kuindersma själva. Som dansare utmärker sig Wrobel för sin mycket flexibla kraftfulla och akrobatiska stil, som inte minst i hennes fantasifulla och skojigt videoanimerade soloverk The Room med dans på väggen i rep leder tankarna till nycirkus och Trisha Browns ekxperiment från 1970-talet. En helt anden lätthet har den balettränade moderna dansaren Kuindersma, då hon bland annat ger sig hän i sitt eget välkoreograferade och videoanimerade solo Presence Of Absence.

Vissa ting kunde stramas upp, men allt som allt är In Peaces en fin startpunkt för 3rd Addiction.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser