Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 27 september 2020

Nubian Soul i Villeneuve-la-Garenne

2011-04-06

Intressant med Frankrike och i detta fallet Paris är att streetdansen hela tiden letar nya vägar och arrangemang. Såväl inne i Paris men också långt ut i förorten kan man hitta enorm kreativitet samt hög nivå på dansare som tar sig dit för att de tycker att det är värt det eller för att stödja sina vänner som dansar eller arrangerar.
Adou festival organiserad av Khady Fofana och organisationen Nubian Soul var en helkväll i parisförorten Villeneuve-la-Garenne där afrikansk dans och musik mötte streetdans den 5 mars.
Allt byggdes upp runt ett battle som blandade professionella dansare med ortens talanger och afrikansk musik.
I crews på fem dansare med mixade streetdansstilar avgjordes alla battles till livemusik av afrikanska musiker.
Streetdans på hög nivå utmanades och utvecklades i takt med rytmer som man inte var van att dansa till men som tog känslan tillbaka till rötterna.
Energin i dansen ändrades när poppade, housedansare, lockare, newstylare och breakare gav sig hän till afrikanska trummor och melodier.
Den prisade popparen Iron Mike var en av flera som utmärkte sig då han snyggt utnyttjade musikens olika dynamik i sina battlesolon.
En avslappnad, närapå feststämning men samtidigt koncentrerad stämning låg i luften. Man fick intrycket av att dansarna gav mer av sig själva och sin dans och gick ett steg längre än var man brukar se dem göra i andra battle.

En internationell jury hade bjudits in bestående av Link (USA), Mamson(Fr), Junior(Fr), Neil(Fr) och Popin Pete(USA).
Efter flera svåra val stod Yassa som vinnare, ett crew i vilket man såg kända franska dansprofiler som Francis, Kapela, Iron Mike och Loic.

Även de yngsta fick sin freestylestund på scenen och tillsammans med en publik som blandade familjer, ungdomar och proffs kunde man inte annat än dansa där ifrån med ett leende.

Karolina Brock

Fler Utblick!

Annonser