Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 23 juni 2024

Från popping till house och house till funk

2011-04-06

En våg av varianter på battles har sköljt över Stockholm de senaste halvåret. Den 20 februari var det dags för house vs popping på Lava.
Tanken var att housedansare och poppare skulle tävla med och mot varandra samtidigt som de utmanade sin egen dans.
Efter uttagningar i respektive genre bildade man slumpmässiga par med en dansare från varje stil. Och så tävlade man därefter par mot par.
DJ Pablo… och DJ Prime spelade musik som matchade dansstilarna för att sedan kasta om den vanliga ordningen. Housemusik popping och house dance till någonting annat. Det som ofta hände var det att när exempelvis en poppare fick en houselåt att dansa till bytte denne dansstil till house dance.
Det visade visserligen på brädden av danskunskaper men det blev som mest spännande när popping dansades till housemusik och house till funk.
Dynamiken i rörelserna ändrades och dansarna klev in på osäker mark inför en jublande publik. Här gällde det att verkligen vara i nuet. Att överge invanda mönster och helt följa sin instinkt i sin improvisation.
Imponerande var också nivån på dansarna och den nya generation dansare som ibland slog ut sina lärare.
Finalen stod mellan konstellationerna Daniel/Fuse och Oh Tiffany/Sanchez. Det var en hård match, inte minst för domarna Anik(Cocopops), Yared(Razzle Dazzle) och så Moncell(Ill Kosby) som var på besök från L.A.
Till slut blev det Daniel som avgjorde tack var att han vågade lite mer. Ill Kosbys motivering var att Daniel tog utmaningen att dansa en dansstil till olika typer av musikstilar. Och dessutom gjorde han det med en energi som tog över golvet.

Karolina Brock

Fler Utblick!

Annonser