Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 21 januari 2021

Tegelstens-ekvilibrister

2011-03-17

Fakta:

Namn: Quiproquo
Koreografi: Samuel Gustavsson och Niclas Stureberg
Musik: Sture Ericson
Plats: Dansehallerne, Köpenhamn
» http://www.republique.dk

Redan inledningen till Samuel Gustavssons och Niclas Sturebergs poetiska nycirkusföreställning Quiproquo, vars titel betyder förväxling eller att ta fel, är överraskande, raffinerad och jättekul. Och i samma stil fortsätter det under hela den timslånga föreställningen, där de två ekvilibristiska jonlörerna och artisterna med utsökt graciösa rörelsekvaliteter lekande lätt och elegant gör fantasifulla nummer med tegelstenar, pinnar och silverblanka klot.

De bygger upp rum och bryter ner dem igen, retas, obstruerar och samarbetar. De trollar egegant fram saker i händerna, och plötsligt trollas en tegelsten till en racket, en kula som sen bler använda i ett slags bordtennisspel.
Med rörliga golvplankor skapar Gustavsson och Stureberg ett pussel och bygger stängda rum eller hoppar iväg från plankorna genom långa pinnar som de var på en timmerflotte på väg mot en öde ö. Hela tiden hålls spänningen uppe med god rytm, fina balanskonster och spännande trix, som väcker intresse både bland stora och små. Kompositören och musikern Sture Ericsons har gjort en utsökt och pigg livemusik ackompagnerade med hans skojiga elektroniska ljud och spel på theremin oh saxofon.

Spelas på Dansehallerne, Lille Carl till och med 26 mars.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser