Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 september 2021

Teresia Björk i dialog med musiken

2011-03-04

Fakta:

Namn: The most pleasant of dreams och Skugga
Koreografi: Teresia Björk
Plats: Atalante, Göteborg
» http://www.atalante.org

Koreografen och dansaren Teresia Björk gillar att gå i dialog med musiken. I det nya stycket The most pleasant of dreams, med urpremiär på Atalante, grundlägger Per Åhlund live en suggestiv ljudbild av urbana stämningar.
En byggnadsställning framför scenens blottade teknikförråd ger associationer till pågående konstruktion. Teresia Björk vistas gärna i performancelandskap. Men hennes och dansarkollegan Mike Gambles klättrande och prövande kontaktförsök blir tämligen ogripbara. Skarpa fraser med fysisk kontroll står mot luddigt dunkel.
I kvällens andra del, Skugga, kommunicerar Björks gladsmyckade baglady inspirerat med Mikael Godées sopransaxofon. Solot är splittrat, men när dansens koncentreras i lyhört möte med musiken övertygar Björk som bäst.

Texten är tidigare publicerad i Göteborgsposten 13 februari 2011

Lis Hellström Sveningson

Fler Föreställningar

Annonser