Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Tisdag 19 januari 2021

Mahler och muskelknuttar

2011-03-02

Fakta:

Namn: 2men2mahler
Koreografi: Palle Granhøj
Musik: Mahler och Balkan Beat Box
Ensemble: Granhøj Dans Århus
Plats: Gästspel på Dansescenen, Köpenhamn 1-3 mars
» http://www.granhoj.dk

Det är en både en tragikomisk, underfundig och finurlig framställning av mannen som vi får uppleva i Palle Granhøjs nya, mycket humoristiska 2men2mahler.
Med bara män på scenen har Granhøj återvänt till sin ursprungliga utgångspunkt från 1990-talet att undersöka den maskulina mystiken, som nu maskuline mystik, der nu skämtsamt utspelar sig i spänningsfältet mellan sig i spänningsfältet mellan altviolinisten Robert Karlssons och sångaren Thierry Boisdons följsamt vibrerande och melankoliska tolkningar av Mahlers musik till de två dans vildbassarna Jannik Elkær Nielsen och Kristoffer Louis Andrup Pedersen, som kämpar med muskelkraft och platthet. Två män som också är tätt förbundna och djupt avhängiga av varandra i super timida, obstruerande stunts och imponerande balanskonster. Med tryckluft blåser de upp de inte bara upp långa böljande potensförlängande ballonger, som flyger iväg från dem, utan försöker också att tona in Mahlers musik genom att blåsa luft in i armhålorna och knävecken. Lek och allvar i fin förening.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser