Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 18 januari 2021

Möten på klubbdansgolvet

2011-02-19

På efterfesten på East i Solna möttes alla på klubbbgolvet. Publik, tävlande, jury, organisatörer, nybörjare och professionella fick utlopp för den inspiration och dansglädje de fyllts av under en helg av Streetstarfestival.
På fredagskvällen hade det tydligen varit ganska knappt med klubbfolk men på lördagnatten var det proppfullt. Ytterkläder staplades på varandra där de kunde tänkas få plats och varje litet golvutrymme utnyttjades för att dansa på.
Lokalen var uppdelad i två delar med ett soul-, funk- och hip hop-golv samt ett housegolv.
Små cyphers bildades här och där och nu fick man chansen att även utmana och ha ett dansutbyte med domarna.
Det är egentligen bara ett jurybord som skiljer åt, väl nere på dansgolvet har alla samma chanser att dansa och uttrycka sig oavsett nivå och kändisskap. Här skapas också möten och kontakter knyts.
Att gå in i en cypher är också att dela med sig av sin dans och bjuda på sig själv. Att våga och ibland överträffa sig själv tagen av stunden, musiken och lyckan att få dansa.
Men stämningen skulle inte vara densamma utan DJ:s som vet exakt vad de gör och som spelar kvalitetsmusik med danskänsla.
Liksom under tävlingarna mixade bland andra DJ R-Zo. Med en enorm känsla för musik och talang för att hitta rätt låtar lyfter han gång på gång housegolvet.
Klockan tre var festen slut och man tog sig hem för att dagen efter möjligen ta streetstars workshop med internationellt inbjudna dansare som man säkert sett dansa förbi eller dansat med under kvällen.

Karolina Brock

Fler Utblick!

Annonser