Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 15 januari 2021

Sapphire Lounge i New York

2011-02-18

Sapphire Lounge i New York är ett enkelt ställe med mycket känsla. En liten bar med mycket rörelse, såklart beroende på vem som skapar dansgolvet.
En måndagskväll i november hade jag turen att få uppleva dansaren och DJ:n Ejoe Wilson bakom mixbordet. Denna kväll bestod besökarna enbart av dansare och när en DJ själv har vana från att stå på dansgolvet blir musiken någonting extra. Melodisk och rytmisk house pumpade det lilla utrymmet som dansarna fick att verka som spaciöst och oändligt av möjligheter.
Det är i klubbmiljö som dansarna har en viktig möjlighet att utbyta erfarenheter med andra och utveckla sin personliga stil. Där säger ingen vilka rörelser som ska utföras men man kan däremot inspirera varandra.
Dansaren Byron Cox var kanske den främsta inspiratören. Liksom vid flertalet andra danstillfällen peppade han de andra att gå steget längre i sin dans, att våga och testa. Själv dansade han så att svetten rann. I timme efter timme improviserade dansarna över golvet och skapade nya steg, en och en eller med varandra.

Ejoe Wilson är en av de ledande profilerna när man pratar om House dance och dess utveckling i New York. Han är även en del av gruppen Elite Force som har en relativt dominerande roll inom street dance i New York och som startades 1992.

Karolina Brock

www.sapphirenyc.com

Fler Utblick!

Annonser