Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 04 december 2020

Grattis Stockholm

2011-02-06

Vad var det jag sa? När Göteborgsoperans balettchef Johannes Öhman meddelade att han lämnar sin post i sommar förnekade han bestämt att ett annat erbjudande lockade. Men på Kungliga operan i Stockholm fanns en tom stol. Dum hade operaledningen där varit om den inte tagit tillfället iakt.
Öhman tillträder i höst som balettchef på nationalscenen. Med familjen i samma stad blir det månne ett helare liv, men ett stort arbete förestår.
Kungliga baletten har under flera år haft svårt med såväl arbetsmiljön som repertoar och visioner. Nu står hoppet till den nye chefens ”unika förmåga att leda och inspirera ett balettkompani”, enligt Operans vd Birgitta Svendén.
Känn sorg Göteborg, som vet hur rätt hon har. Grattis Stockholm, förvalta valet väl.


Lis Hellström Sveningson

Texten är tidigare publicerad i Göteborgs-Posten 5 februari 2011

Fler Nyheter

Annonser