Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 14 juni 2021

Forskare möts kring Dansens rum

2011-01-26

Når NOFOD (Nordic Forum for Dance Research) från den 27-30 januari håller sin 10:e internationella konferens är det med fokus på dans och rum. Spacing Dance(s) – Dancing Space(s) lyder överskriften på konferensensom i år hålls på Syddansk Universitet i Odense, Danmark.
Hovudtalarna (keynote speakers) är bland andra professor Lena Hammergren från Stockholms Universitet, som kommer att tala om Demokrati och dans i nordiska rum, och professor Egil Bakka från universitetet i Trondheim, som komer att tala om Forna tiders dans i nutidens rum.
De två engelska hovudtalarna är Doreen Massey, som är professor i geografi vid Open Univeristy, och Sarah Rubidge, som är professor i koreografi och nya medier vid University of Chichester.
Konferencen invigs under torsdag eftermiddag med Kitt Johnsons platsspecifika solo Mellemrum #1.
Läs mera på http://www.nofod.org/conferences/index.asp

Vibeke Wern

Fler Nyheter

Annonser