Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 maj 2024

En svag skugga av jultomten

2010-12-22

Fakta:

Namn: Santas Shadow
Koreografi: Rudi Skotheim Jensen
Författare: Ide, koncept og udvikling Lars Gregersen
Musik: Henriette Groth
Ensemble: Teatro Glimt
Plats: Dansescenen i Dansehallerne Köpenhamn
» http://www.dansescenen.dk

Kärt barn har många namn, det gäller också för den just nu så stressade jultomten, vars historia, karaktärsdrag och göromål blir kärleksfullt behandlade i Teatro Glimts nya föreställning Santas Shadow.
Julstämningen får sin glans av såväl granskog, ölbar och ljusgirlanger på scenen Lille Carl där vi bland annat får vara med om hur Sigurd Roldborg får ett hysteriskt anfall efter att ha fått fel sorts julklapp. Det finns absolut många fina idéer i hela föreställningen i allt från julklappsutdelning och lekar kring inpackning av dem till renar och julöl.
Bland annat gör Camila Sarrazin starkt intryck, när hon iförd röd klänning och renhuvud hänger som en jakttrofé på väggen.
Men det finns också gott om mindre lyckade inslag, på samma sätt som många av texterna är för svaga och saknar dynamisk diktion.
Dessutom var artisten Lars Gregersen dessvärre skadad inför premiären och det är ju svårt att veta hur mycket fyr han kunde ha tillfört det hela, om han hade varit vid full vigör. Nu blev det mesta alltför tamt.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser