Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 maj 2024

Strykande åtgång på Ice Hot

2010-11-04

Många av föreställningarna på den kommande presentationen av nordisk danskonst på Dansens Hus, Moderna Dansteatern och c/o Stockholms Stadsteater Ice Hot – Nordic Dance Platform den 1-4 december är redan nästan slutsålda. Det gäller speciellt för Moderna Dansteatern som bland annat visar den föreställning som kan sägas ha givit namn till den nya nordiska biennalen, Maija Hirvanens On Ice. Den är sprungen ur 49, handlingar, 49 texter, 49 rörelser och 49 skrik, det handlar nämligen om att uppmuntra till en positiv men kritisk skrik- och rörelsekultur i samhället. Vi som blev utan plåtar kanske kan hoppas på storbildsvideo i foajén?!.
Nästa omgång av Ice Hot inträffar 2012, och då i en annan nordisk storstad, eftersom det är en turnerande plattform.

Se vidare www.nordicdanceplatform.com

Fler Nyheter

Annonser