Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Tisdag 01 december 2020

Mariella segrade i finalen av Pump up the jam

2010-10-16

Lördagen den 9 oktober var det dags för finalen i Pump up the jam. Detta efter en turnée till nio olika städer runtom i Sverige i Riksteaterns organisation. I varje stad har det bjudits på finurlig och härlig föreställning med gruppen Soulsweat samt anordnats hip hop-battles i samarbete med Poetry in motion.
I Stockholm var konceptet detsamma förutom att det efter föreställningen hölls det sista och avgörande battlet.

Vinnarna från varje stad möttes inne på Lava på Kulturhuset för att tävla om äran och 5000 kronor.
Det som gjorde Pump up the jams battle speciellt var att det inte var uppdelat i olika kategorier. Dansarna ställde upp i den streetdansstil som passade dem vilket exempelvis kunde medföra att House tävlade mot Popping eller Locking mot Break.

Vad som hände var att dansarnas musikalitet ställdes på sin spets då ett tempo, ett beat eller känslan i musiken kanske inte alls stämde överens med vad de brukade dansa just sin stil till.

Bj Piggo från Slovakien hade en skattkista med låtar och Joseph Go från Frankrike gjorde tillsammans med Damon Frost de svåra domarvalen. Mariella från Stockholm slog ut en efter en av sina motståndare och höll tillslut i en check som nästan var lika stor som hon själv.

Joseph Go hade röstat på henne kvällen igenom medan Damon Frost några gånger gjort andra val. Men troligen föll juryn för hennes energi och en känsla som verkligen nådde ut.


Karolina Brock

Mer information om Pump up the jam finns på www.riksteatern.se

Fler Utblick!

Annonser