Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 21 januari 2021

Vanmaktens dans

2010-09-11

Fakta:

Namn: Knock on unpainted wood
Koreografi: Kasper Ravnhøj og Jacob Stage
Musik: Live musik: Pchelki
Ensemble: Tiziana Fracchiolla, Marie Bergby Handeland, Maxim-Jo Beck McGosh og Thomas Bentin
Plats: Dansehallerne, Köpenhamn
» http://www.dansescenen.dk

Människohandel har inspirerat Mute Comp. Physical Theatres till deras nya föreställning Knock on unpainted wood, där publiken i Dansehallerne – i likhet med offer för trafficking – förs till ett okänt ställe. Ett rått och väl upplyst betongrum, där det från åskådarplatserna ibland är mycket dålig sikt mot scenen och de sex skickliga dansarnas både brutala och följsamma dans. Vi ser maktfullkomliga mänoch vanmaktens återhållna vrede, inte minst Tiziana Fracchiolla är en enastående stark dansare i sin framställning av den traumatiserade sexuellt missbrukade kvinnokroppen.
De två fantastiska kroppsekvilibristerna Kasper Ravnhøj och Thomas Bentin imponerar med sina fina bildrika solodanser, og det polska post-rockbandet Pchelki med Marta Rogalsdóttirs sköna sång i förgrunden är en vital del av föreställningen, som både bjuder på fin dans och koreografi. Vissa inslag är för långa och osammanhängande och sen blir det ett stort ståhej med ett jättelikt monster.

Vibeke Wern

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser