Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 02 augusti 2021

Showtime för Sydafrika

2010-09-09

Fakta:

Namn: House of the Holy Afro
Regissör: Brett Bailey
Ensemble: Third World Bunfigh
Plats: Teater Republique, Lille Scene, Köpenhamn
» http://www.republique.dk

Teaterregissören Brett Bailey är känd som som Sydafrikas värsting. Men vi ser ser inte till särskilt mycket till av den sidan i den medvetet kitschiga afro-showen House of the Holy Afro med truppen Third World Bunfight, som har intagit Teater Republique i Köpenhamn under festivalen My World Images.
Det råder ingen brist på energi varken i föreställningens musik som genomgående är House, eller i dansen, som i likhet med kostymerna visar upp det moderna Sydafrika som en stor kulturell smältdegel.
Odidiva, den exalterade showmastern som även är drag queen flödar också av energi. Det är hon som uttalar några av föreställningens få seriösa ord om vad det vill säga att vara afrikan.
En ren lisa i premiärens utstofferade ljudbild var Odidivas a cappella sång som shaman tillsammans med en herrkvintett. Det skulle ha varit fint om det hade varit en bättre blandning av show och seriositet som till exempel den sydafrikanske rebellen Robyn Orlin behärskar. Men shoween gick hem hos den yngsta delen av den åldersmässigt mycket blandade publiken.

Spelas till och med 13 september.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser