Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 september 2021

Montpellier Danse firar 30-årsjubileum

2010-06-29

Årets Montpellier Danse som startade den 18 juni och pågår fram till 7 juli spelas för 30:e gången i den vackra gamla sydfranska byn Montpellier vid Medelhavet.
Årets festival startade med att Merce Cunninghams mästerverk Roaratorium med Merce Cnningham Dance Company.
Festivalens konstnärlige ledare under de senaste 27 åren, Jean-Paul Montanari, menar att 30-årsjubileet självklart ger möjligheter till tillbakablickar på kompanier och koreografer som deltagit under festivalens historia.
Bland de stora internationella namn som medverkar i år återfinns Trisha Brown, William Forsythe, Anne Therese de Keersmaeker, Akram Khan, Jirí Kylián och Ohad Naharin. Men i likhet med Merce Cunningham kommer även verk visas av andra döda mästare som Maurice Béjart och Dominique Bagouet, som är bland de viktigaste namnen i den moderna danshistorien.

Vibeke Wern

Se vidare www.montpellierdanse.com

Fler Nyheter

Annonser