Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 23 juni 2024

Nytt syre på Biennale Danza

2010-05-23

Årets Biennale Danza, den 7:e i ordningen startar redan i maj med ett nytt stycke av festivalens konstnärlige ledare Ismael Ivo, Oxygen den 25-26 maj på Teatro alle Tese i Venedigs gamla skeppsvarv Arsenale och till musik av Arvo Pärt e John Adams.
Det är de 20 unga dansarna från Italien, Indien, Venezuela, Potugal, Frankrike, Polen och Slovaken i den grupp som Ismael Ivo själv har grundat, Arsenale della Danza, som framför stycket.
I fjol dansade Arsenale della Danza Ismael Ivos verk The Waste Land med starka civilisationskritiska bilder mot miljöförstöring och exploatering, där svart gyttjeliknande färg användes som dekorelement på scenen.
Denna gång har Ivo valt att koncentrera sig på en fundamental egenskap hos allt levande på jorden, andningen.
Bland de medverkande koreograferna i Biennale Danza är Cristina Caprioli som ger sin ”prima assoluta” d v s urpremiär cut-outs & trees den 9 juni. Cristina Capriolis kommande verk ingår i ENPARTS European Network of Performing Arts som även omfattar Dansens Hus i Stockholm, vilket betyder att föreställningen också kommer att visas i Stockholm. Läs mer om hennes kommande verk, Ismael Ivos och alla andra medverkande koreografers kreationer som visas på festivalen ända fram till 12 juni på www.labiennale.org/it/danza/programma/

Fler Nyheter

Annonser