Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 27 januari 2021

Masker och stereoptyper

2010-05-20

Fakta:

Namn: Animal Lost
Koreografi: Yossi Berg & Oded Graf
» http://www.dansescenen.dk

Det råder verkligen laddat Oded Grafs och Yossi Bergs nya föreställning Animal Lost, som på ett väldigt skojigt sätt visar på moderna stereotyper, stela masker och klichéer. Den tekniska nivån är hög inte bara hos de två israelska koreograferna, som själv dansar med, men även hos de fyra andra ytterst skickliga dansarna, Pierre Enaux, Julia Giertz, Søren Linding Urup och Siri Wolthoorn.
Effektfullt sätter hela teamet igång i starten, när alla iförda djurmasker står och vrickar på höfterna till rytmerna av den mellanöstliga musiken och spelar den ena rollen efter den andra, medans Giertz ger sig hän som entertainer. Det blir farlivt värre när maskerna faller och människans djuriska beteende och fåfänga förväntningar uppenbaras, medans det sanna jaget måste döljas i bland annat droger. Vid ett par tillfällen tappar föreställningen puls och drar ut för långt på effekterna, men Graf och Berg är en frisk fläkt på den danska dansscenen med sin dynamiska och uppfinningsrika dans.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser