Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 18 januari 2021

Så där, Käfig

2010-05-17

Fakta:

Namn: Terrain Vague
Koreografi: Mourad Merzouki
Plats: Urban festival, Dansens Hus, Stockholm
» http://www.dansenshus.com

Vi kanske börjar bli bortskämda? Både Bounce, som just avslutat sig som grupp med maffig show på Globen, och Cirkus Cirkör i allehanda former och sammanhang har vant den svenska publiken vid scenisk street och poetisk/dramatisk cirkus av bästa slag. I världsklass, som det brukar heta.

Mötet med franska street-gruppen Compagnie Käfig blir därför lite snopet. Den konstnärliga ledaren för franska Käfig, Mourad Merzouki, blandar i Terrain Vague akrobatisk hip hop med ännu mer akrobatik och fogar samman det till en poetisk gatustudie för åtta artister.

Men det blir en alltför jämntjock timmes show, förvisso med några fina inslag, men för vag ram av situationer och stämningar. För street på en scen krävs mer än teknisk uppvisning, men bara några sekvenser närmar sig ett kroppsligt berättande om unga människor, gatuliv och rotlöshet. Dessutom är ekvilibristiken nertonad, (avsnittet med trampolin kunde utgå!) och blommar hastigt upp först i applådtacket då var och en av de åtta gör sin grej – och låter ana en energi och lust som saknats i föreställningen.

Publicerad i Expressen.se Kultur/Scenbloggen 14 maj 2010

Margareta Sörenson

Fler Föreställningar

Annonser