Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 27 september 2020

Trevlig badsommar!

2010-05-03

Fakta:

Namn: På vår strand
Koreografi: Bronja Novak Lindber, Anna Wennerbeck
Regissör: Kristin Rode
Musik: Anders Hagberg m fl
Ensemble: Embla dansteater
Plats: På turné i Göteborg
» http://www.embladans.se/

Embla dansteater hör till de grupper som medvetet och hängivet arbetar för den yngre barnpubliken. Långköraren Sov du? som hade premiär 2005 har spelat över 500 föreställningar! Nu har den sedan i höstas sällskap på repertoar med På vår strand, där Bronja Novak Lindberg och Anna Wennerbeck förebådar en härlig badsommar.
Emblakonceptet är sig likt; rak och direkt publikkontakt, en scenbild byggd för turné, men ändå fylld av färg och listiga funktioner.
På den här stranden dansar till och med badhytterna. Men mest är det kroppsskoj.
De två dansarna börjar i välkända rörelser och situationer, som att ligga och sola eller doppa huvudet under vattnet. Med lekens hjälp växer ur det realistiska till lössläppt och roande dans. Anders Hagbergs musik är sprittande, drar gärna åt cirkus, men ger även magisk ton åt undervattensscenen där Andreas Nordangårds ljusdesign får hela rummet att skimra.
På vår strand är onödigt snäll, rent dramatiskt är historien för tunn, men Bronja Novak Lindberg och Anna Wennerbeck har sådan smittande aptit på dansen, att det räcker för att inspirera barnen ändå.

Spelas snart på turné i Litauen

Texten är tidigare publicerad i Göteborgs-Posten 18 april 2010

Lis Hellström Sveningson

Fler Föreställningar

Annonser