Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 14 juni 2021

En hyllning till förgängligheten

2010-05-03

Fakta:

Namn: Slangens Paradis
Koreografi: Ninna Steen
Musik: Gustav Mahler
Plats: Dansescenen, l, Dansehallerne, Carlsberg, Valby, Köpenhamn
» http://www.dansescenen.dk

Ninna Steens nya dansperformance Slangens Paradis (Ormens paradis) handlar om förgånglighet, död och syndafall och det visar sig att vägen till lyckan går genom modet att våga kika ner i avgrunden. Mycket skickligt och meningsskapande sätter Ninna Steen samman karaktärer, teman och texter från Thomas Manns Døden i Venedig och Heinrich von Kleists Om marionetteatret i vackra tablåer tillsammans med med bl.a. Mahlers musik som en viktig stämningsskapande ingrediens.
Paul Laursen agerar fint den bedagade von Aschenbach, som förgäves jagar efter skönheten och oskulden och som i sina försök att slå ihjäl sina svarta demoner själv dör.
Sensuell och vacker och illmarig är Alix Habran som den graciöse ynglingen Tadzio, som poserar i klassiska poser och ännu inte har ätit av förbjudna frukter.
Men föreställningens starka dramatiska centrum i såväl dans som tal är Anne-Claire Theissen, som orakel, dockspelare och farlig mörk orm i det timslånga verket, som då och då tenderar att urarta i klichéer av steg och videobilder.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser