Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 juli 2024

Nakent og nært

2010-04-12

Fakta:

Namn: Go tell the women, ..and Carolyn, Your Girl
Koreografi: Pia Meuthen
, Alan Lucien Øyen , Alessandro Sciarroni
Plats: Dansens Hus, Oslo
» http://www.dansenshus.com


Helaftenen ”Europa 2012” beveger sterkt selv uten Dansens Hus spådommer om koreografenes kommende verdensherredømme.

Pia Meuthen,
Alan Lucien Øyen og Alessandro Sciarroni er utvalgt for å vise koreografiene sine over hele Europa. I helgen sto Dansens Hus for tur. De tre forestillingene er mellom 10 og 20 min, et velegnet format for samtidsdans. De benytter film- og populærmusikk som får håret til å reise seg. De går tett på tilskuerne og behandler sterke følelser med kløkt. Danserne er dyktige, direkte og inderlige.

Meuthens Go tell the women tar for seg fredagspilsen og er lettlest uten å bli banal. Forretningsmennenes ”fyll” er frydefull og meningsfull. Det tydelige temaet gir rom for dypdykk i dans. Øyens prisbelønte ..and Carolyn, er koreografert til monologer fra filmen American Beauty. Stykket er nærmest transparent i sin fullkommenhet, danserisk, lysmessig og med musikken som sitrer i huden.

Intens fortetning
En kvinne på under én meter og en mann på over to, blir like i all sin ulikhet i Sciarronis Your Girl. Hun kler av seg plagg for plagg mens hun messer ”elsker, elsker ikke”. Mannen ender også naken og bekjenner at han elsker ”ham”. Stykket om kjærlighetslengsel er så ladet at ingen reiser seg når det er slutt.

Kunstnerisk leder kaller helaftenen Europa 2012. Navnet henspeiler på den europeiske turnéen samt profetier om årstallet. Koreografene tillegges ikke bare å bli toneangivende om to år: Med sin dans kan de dessuten komme til å bli ”spesielt viktige for menneskeheten” i den nye verdensorden som visstnok venter oss. Disse kunstnerne trenger ikke usannsynlige forutsigelser for å røre sitt publikum i dag.

Sidsel Pape

Fler Föreställningar

Annonser