Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 02 december 2020

Taket lyfter på Dansens Hus

2010-04-11

Fakta:

Namn: El Llac de les Mosques
Koreografi: Sol Picó
Plats: Dansens Hus, Stockholm
» http://www.dansenshus.se

Hur gick det för Snövit när hon fått sin prins? Levde de lyckliga i alla sina dagar? Hur blev det när rynkorna började komma?

Sol Picó har skapat en danskonsert El Llac de les Mosques (Myggsjön) som är snygg, effektiv men som också sitter kvar i klichéer man säkert försöker genomskåda. Den mycket korta men muskulösa Sol Picó själv dansar med viss dans-assistans av en lång, svartklädd dansare i höga ridstövlar.
Intressantast är nog musiken som rör sig över många genrer, fast mest i en slags mjuk och jazzig rock. Tillsammans med de fyra musikerna och direktfilmade dansbilder får Sol Picós dans en rörlig och lite spännande omgivning, som behövs för att balansera dansen som trots allt är ganska begränsad.

Men stämningen pressas upp i högt tryck på den enda föreställningen på ett proppfullt Dansens Hus. Många, många ur publiken nappar på slutet, där den som vill får skriva vad man vill på det vita harnesk som den lilla Sol Picó iklätts. Med slutna ögon väntar hon tillbakalutad på en pirra och snart blir kön av skrivsugna lång.

Vad alla skrev hade varit intressant att få veta. Vad skulle jag skrivit själv om jag gått upp på scenen? Bra kämpat, kanske.

Publicerad i Expressen Kulturen Scenbloggen 10 april 2010

Margareta Sörenson

Fler Föreställningar

Annonser