Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Tisdag 22 september 2020

Frågor om tro

2010-03-27

Fakta:

Namn: Tro, Håb & Magi?
Författare: Methe Bendix
Regissör: Methe Bendix, Nancy Spanier och Paul Oertel
Ensemble: Teater Hund
Plats: Anemoneteatret, Suhmsgade 4, Köpenhamn K
» http://www.teaterhund.dk/

Det ställs många bra frågor i Teater Hunds nya föreställning Tro, Håb & Magi? – en forestilling om muligheder (Tro, hopp & Magi – en föreställning om möjligheter) för de 5 – 12-åriga.
Den blå stålmannen alias Per Linderoth har till synes svar på allt när det gäller helt konkreta ting och räkenskaper. Men han blir svaret skyldig när frågan lyder: Vad ska man tro på?
Här kan i gengäld de röda och gröna stålflickorna alias Katharina Kamber och Anne Dalsgaard komma med förslag, som handlar om allt från Gud och Allah till att äta nyttig mat, ägna sig åt träning, sagor, tomtar och änglar.
Men olika trosriktningar kan också leda till bråk och gräl mellan de två flickorna, på samma sätt som stålmannen läser i tidningen om att folk slår ihjäl varandra på grund av skilda trosuppfattningar.
Och så kommer frågan upp om att tron kan försätta berg, och det iscensätts på ett skojigt sätt som handlar om begreppen hopp och magi. Stålmannen måste medge att han inte har svar på alla frågor, men att en fisk i ett akvarium har berättat för honom att man ska tro på kärleken.

Teater Hund i Anemoneteatret til och med 29 april.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser