Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 23 juni 2024

Tonårsfrustrationer

2010-03-26

Fakta:

Namn: Two Faces
Koreografi: Kasper Ravnhøj
Musik: Maja Romm
Ensemble: Teatro Glimt
Plats: Dansescenen, Lille Carl, Dansehallerne, Carlsberg, Valby, Köpenhamn
» http://www.glimt.info/dk

Det er något av en fysiskt kraftprov som den chilenskfödda artisten Camila Sarrazin i koreografi av Kapser Ravnhøj ensam presterar på scenen i teatro Glimts nya 45 minuter långa föreställning Two Faces”, som helt och hållet lever upp till undertiteln: ”en crazy cocktail om at være teenager”. Med ett jättelikt stativ på scenen där Sarrazin bl.a. hänger sig åt luftakrobatik i rep visar hon i en blandning av nycirkus, dans, teater, slam poetry och slapstick, hur det är att vara 17 år och mellan två stadier i livet. Här finns många fina idéer och skojiga sekvenser, som bland andra när Sarrazin äter chips, som ska sköljas ner med Coca Cola från en flaska, som hon inte orkar sträcka sig efter, men som hon trots det på ett sinnrikt vis lyckas få till munnen. Och iden om att ironiskt inkludera en analys om hur man sätter samman en föreställning är fin. Men även om Two Faces handlar om en kaotisk fas i livet, blir den alltför jysterisk i siit höga tempo, och skulle må bra av mer dramaturgisk stringens.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser