Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 19 juli 2024

Dans för Haiti

2010-03-25

Fakta:

Namn: Dans för Hait
Koreografi: Mats Ek m. fl.
Plats: Dansens Hus
» http://www.dansenshus.se

Dans för Haiti är ett initiativ av Ana Laguna och Dansens Huschefen Virve Suutinen kunde när kvällen var slut stolt berätta att 168 000 kronor dansats ihop.

Biljetterna kostade 400 kronor och alldeles utsålt var det inte. Men den som tog ett tag i portmonnän till förmån för barnrättsorganisationen Plan på Haiti, fick se en hel del. Och dessutom höra Bernard Cauchard och Yvan Auzeley spela dragspel och gitarr i foajén.

Ana Laguna själv dansade O Sole Mio med brio. Och humor. Laguna & Ek dansade Memory; så rörande, fint och enkelt att man blir varm om hjärtat. I det avslutande stycket Hemlikt hade Ek samplat ur Fluke, Lägenhet och lite till och ”gamla” Cullbergdansare kom igång. Tanken vaknar: gör en Cullbergbalett II för seniorerna. Fantastiska har de alltid varit, nu har de dessutom grånad mognad och distans.
Dammsugarkvintetten från Lägenhet! Trion för män ur Fluke! Skulle inte Mats Ek få inspiration och kunna göra ny dans för panschisar?

Yngst var dansbarnen från Institutet Dans i Skolan. De dansade i Margaretha Åsbergs Life out of Balance- and back framför filmen Koyaanisqatsi med musik av Philip Glass. Barn i tioårs ålder som hjular eller bara springer ˆ så ädel och ursprunglig blir visst rörelsens språk aldrig mer

.

Margareta Sörenson

Fler Föreställningar

Annonser