Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 27 januari 2021

Kläder, musik och identitet

2010-02-11

Fakta:

Namn: Normal?
Koreografi: Klara Elenius
Plats: Krudttønden, Kbhvn
» http://www.ekkoproject.net/

Jag är tuff, jag är söt, jag är vacker, Jag är en nörd, jag är hip hop-are. Det är bara några av de ord, som är tryckta på de många t-shirts som de tre dansarna drar av och på sig i Klara Elenius dansföreställning Normal? för 8-12-åringar. Och det är många stilarter, som ska provas både när det gäller kläder och rörelser i den 40 minuter långa föreställningen, som handlar om att finna sig själv och acceptera den man är, antingen man identifierar sig med hip hop, eller vill bli prinsessa, är inspirerad av japansk Manga eller är en mer sportig typ.
Det motsvarande brokiga musikcollaget är fint med diverse hits i olika stilar, det når ut till den tilltänkta målgruppen och de ackompanjerar många fina danssekvenser.
Det är verkligen kul att se hur de tre dansarna Carolina Bäckman, Andreas Deres och Jóhann Lindell, studerar in synkrona steg och fraser. Vissa byten av kostymer kan bli lite utdragna men i gengäld har dansarna fin energi och mimik.
Lite för utdragna är några av de många byten av kostymer som görs. I gengäld besitter dansarna verkligt fin energi och mimik.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser