Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 27 september 2020

Ungdomars känslor

2009-12-15

Fakta:

Namn: Rum
Koreografi: Louise Seloy
Ensemble: Dansescenens Juniorkompagni
Plats: Dansescenen
» http://www.dansescenen.dk/

På samma sätt som man i drömmen rör sig runt i olika rum i ett hus som en symbol för sina känslor, kommer man i Juniorkompagniets nya föreställning Rum med på en fin och upplevelserik resa in i den unga dansarens inre rum.
Louise Seloy deltar bland annat i ungdomsprojektet Dans i Nordvest och dansar även i Uppercut Danseteater.
Hon som har stor erfarenhet av att arbeta med barn och unga, har skapat koreografin till det stämningsfulla kollaget av dansbilder, där både ljus och rep på ett raffinerat sätt skapar och upplöser rum i den blackbox-scen på Dansehallerne som kallas Lille Carl.
Till väl vald musik av bland annat Radiohead och Glen Velez samt citat av Juniorkompagniets tio tonårsflickor i åldrarna 14-18 år kommer vi in i glädjens och fruktans minnesrum tillsammans med såväl flickorna i grupp som i solo, par och triodans där de både rullar och dansar nere på golvet och lyfts upp i himlens höjd i koreografins effektfulla sätt att använda rummet och riktningarna. Det är härligt att se hur engagerade dansarna i Juniorkompaniet är i föreställningen.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser