Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 14 juni 2021

Har ni begått turism??

2009-12-15

Fakta:

Namn: Black Out
Regissör: Adelaide Bentzon
Musik: Martin Vognsen
Ensemble: Dukker: R. Athy og K. Karlsen. Baadteatret
Plats: Entré Scenen Århus
» http://www.entrescenen.dk/

Klimat- och energifrågor kastas ut i salongen tillsammans med dystra skräckscenarier i Daniel Norback och Adelaide Bentzons satiriska dock-doku-drama Black Out, som på ett elegant sätt blandar docketeater, dokumentär och performance. På scenen radar Daniel Norback och Svend E. Kristensen först ironiskt upp sig till en Informations-teaterföreställning med fokus på konflikten mellan de små personliga och storpolitiska miljöintressena. Men de båda anser att det måste till mer slagkraftiga medel om man ska lyckad påverka människorna. Plötsligt dyker den handlingskraftiga dock-miljöaktivistgruppen Black Out upp. Den ser snart till att flygturism betraktas som terrorism, de kidnappar Connie Hedegaard i form av en dansande docka och släcker allt möjligt ljus.
År 2050 kommer det att behövas tre hela jordklot täcka våra behov, och det mest radikala förslaget är att hålla andan för att minska utsläppen av CO2. I Black Out konfronteras vi med ett härligt humoristiskt och ett knasigt mångstämmigt upprop som det ligger mycket allvar i.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser