Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 25 september 2023

Med hip hopens alla fyra element

2009-11-23

På We’re Jammin som snart inträffar för andra gången i ordningen med Chapter 2 på Stallet i Stockholm den 29 november kl 17-23 finns hip hopens fyra element representerade: med Djs, dansare, mc´s och graffiti artister. Mei-Li Wu rapporterar från premiären på We’re Jammin den 11 oktober.

Premiären på We´re Jammin gick av stapeln den 11 oktober på Stallet vid Nybrokajen i Stockholm.
We´re jammin! ett hiphop event i dess verkliga esse. Att så många människor i alla åldrar trotsade vädret och samlades en kall och regning söndagskväll betyder bara en sak: kärlek. Här var alla varmt välkommna. På dansgolvet syntes besökare mellan 8-55 år. En härlig känsla.

Detta event började med dans workshops i popping och breaking, med på dem var influgna gäst dansare och domare från Frankrike och England.
Pepito, finalist i popping år 2006 i det årliga battlet Juste De Bout och B-boy Evo, från Manchester, en breaking legend från crewet Throwdown.
Workshopsen följdes sedan åt av en eftermiddagsdebatt ledd av Damon Frost och Aaron Phiri, om hiphopens historia och om hiphopen i dagens läge.
Det diskuterades och spekulerades om de förändrignar som skett genom åren i kulturen, om politik och media, om legender och ikoner, och det hela avslutades med att deltagarna delade med sig av sina personliga åsikter, tankar och erfarenheter. En minst sagt otroligt inspirerande uppvärmning inför kvällens händelser.
Efter debatten, drog de mycket duktiga Dj WillRock och Dj Prime igång festen med hiphop musik från förr och nu. De höll igång hypen hos dansarna och det var flera cyphers runt om i hela lokalen. En del dansade för skojs skull, andra för att pumpa upp sig själva inför kvällens battles.

Det var 1 mot 1 som gällde, i Breaking och Popping. 2 solos var.
Priset, förutom äran var 1500 kr.
Många duktiga dansare var med i uttagningarna men bara 8 kunde gå vidare till semifinalerna.
Publiken var engagerad, spänningen låg på topp och dansarna gav sitt allt.
Ibland var det svårt för domarna: Damon Frost och Pepito, att välja vinnare i varje delfinal, och ett tredje solo krävdes innan de kunde enas. Det var ett tufft jobb. Men efter 2 timmars intensivt battlande kunde alla andas ut, och denna gång var det Keskya från Paris som tog hem segern i Popping och B-boy Marcus från Stockholm som vann breakingen. Det var med mycket glädje, lekfull energi och skön sammanhållning innan kvällen avslutades som en stor fest med mera dans och innan de sista dansarna ville lämna lokalen med ett belåtet leende på läpparna, dansades det nästan nostalgiskt, till den klassiska låten av Bob Marley: We’re jammin.

Detta var det första eventet av arrangör trion: Niki Tsappos, Mariella Parra och Tommy Molitor.
Och vi hoppas definitivt på flera inom snar framtid.
Vi behöver däremot inte vänta länge på chapter 2 som drar igång redan denna helg, på söndag 29 Nov på Stallet.
Dörrarna slår upp klockan 17:00, och det dansas fram till klockan 23:00. Och fokus denna kväll kommer hamna på hiphop dansen. Det ser vi fram emot.

Tre frågor till arrangörerna:

1.Vad var idén bakom We´re Jammin? Varfö drog ni igång detta?
– Idén var att samla in alla de fyra elementen inom hiphop (graffiti, rap, Dj och dans)under samma tak igen, då vi känner att det i dagens läge är uppdelat och elementen är avskärmade ifrån varandra. Vi ger tillfälle för Djs, dansare, mc´s och graffitiartister att komma samman och sammarbeta och få inspiration av varandra. T.ex: hostas eventet av en av de bästa rappana i Sverige Aaron Phiri (rap) , vår flyer är gjord av en av dem mest erkända graffiti artisterna genom tiderna: Zappo. Målet med eventet är att skapa en gemensam mötesplats för alla utövarna.

2.Kommer det alltid vara fokuserat på Popping och Breaking?
– Nej, vi kommer fokusera på olika stilar för varje chapter. Nästa gång, alltså nu på söndag, blir det fokus på hiphop då vi kör Bonnie N Clyde battle. 2 mot 2 i hiphop där varje team ska bestå av en tjej och en kille, därav namnet Bonnie N Clyde.

3.Hur kan man komma i kontakt med Er?
– Vi är nåbara på facebook på följande länk, där finns all info om chapter 2.
www.facebook.com/home.php?#/event.php?eid=196608317989&ref=mf

Mei-Li Wu

Fler Utblick!

Annonser