Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 30 september 2020

Soulstep både i Stockholm och Göteborg

2009-11-22

På Lava och Hörsalen i Stockholms kulturhus gick en dröm i uppfyllelse den 9 och 10 oktober i år.
Dansaren och dj’n: Ksun Yuen, ursprungligen från Hong Kong men uppvuxen i det goa Göteborg, kunde äntligen styra upp det dansevent som han i flera år drömt om. Sedan 3 år tillbaka har Ksun arrangerat det årliga eventet: SoulStep. Det är ett dansevent som riktar in sig på tre olika danskulturer: House, Breakin´ och Hiphop. Mera information om det finns på: www.soulstep.se
Ksun har i många år varit engagerad och medverkat i många mindre dansevents runt om i sverige, mestadels i hemstaden Göteborg.
– Soulstep House Sessions var ett sidoprojekt till Soulstep, konstaterar Ksun och fortsätter: idén föddes då jag för första gången kom i kontakt med otroligt duktiga housedansare 2003, då en vän till mig visade ett house battle i Paris med franska dansare. Det var som inget annat jag tidigare sett, och jag blev helt fast i stilen. Han besökte sedan personligen de stora battles som arrangeras varje år i Paris, och tänkte att detta var något som dem svenska dansarna måste få uppleva lite oftare på hemmaplan. Mera battles! Mera jams!
Så äntligen var tiden kommen, drömmen som fötts skulle gå i uppfyllelse och det var dags för SoulStep House Session.

Ett två-dagars dansevent dedikerat discomusik ena kvällen och housemusik den andra.

Vi som bor i Stockholm var naturligtvis jätte glada över att Dj Ksun valde att arrangera dessa kvällar på Kulturhuset.
Men även en del dansare utanför stadens- och även landets gränser, trotsade glatt det långa avståndet och reste till Stockholm, för att delta denna helg.

På dansgolven syntes dansare från Danmark, Polen, Ryssland, Frankrike och inflygna gästdomare från New York och Paris. House/hiphop dansaren Shannon Mabra och vogue/wacking experten från House of Ninjas Aus Ninja från New York samt Babson från gruppen Wanted Posse i Paris. Det var deras jobb att kora vinnarna denna helg. Inte helt enkla beslut då dans nivån var jämn båda kvällarna.
I wacking battlet vann sylvassa Sofia från dansgruppen P´fect från Stockholm och från de 16 team som ställde upp i House battlet på lördagen gick äran till Anna Eileen Jeppesen från Danmark och hennes partner Naim från Frankrike. Otroligt roligt med internationell vibe här i Stockholm.

Dj Ksun var nöjd över att ha skapat denna perfekta mötesplats för dansare; att utbyta och dela med sig av sina egna kunskaper, stilar och erfarenheter med varandra.

Efter att battlen var avklarade så avrundades kvällarna med ett härligt jam. Dj Ksun berörde många med underbara classics och djupa house tracks. Energin var på topp, men när klockan närmade sig 23:00 fick dansarna order av vakterna att runda av och utrymma lokalerna för stängning. Tyvärr en alldelens för tidig gräns som satts av kulturförvaltningen som tycker att klockan 23:00, ja då får det vara läggdags!
Vi ser definitivt fram emot flera events av Dj Ksun.
Ni som har lediga utrymmen i kalendern nu på fredag den 27 Nov, borde besöka Göteborg, för då är det nämligen dags för Soulstep 2009, för fjärde året i rad.

Vill du se vad som pågått under tidigare events? Ta en titt här:www.youtube.com/user/SOULSTEPINT

Mei-li Wu

Fler Utblick!

Annonser