Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 14 april 2021

Svenska dansare sökes till Paris!

2009-11-19

I november liksom varje månad höll NSIXX Event undergroundkvällen Section show time free style crew . Bakom eventet står dansarna Francis Mbida och Deborah Katuszewsk.

Det är en kväll som för samman de olika elementen men där dansen står i centrum. Idag i Paris handlar mycket om kompanier, battles, att ta eller ge lektioner och Francis Mbida berättar att de startade eventet för att ge dansarna en plats att bara släppa loss och vara fria i sin dans.

Fyra välkända DJs är självskrivna varje event: Tijo Aime, DJ Chabin, DJ Tal och DJ Yugson vilket garanterar en hög kvalité. Alla med en nära kontakt till dansen vet de vad som lyfter dansarna och den ena låter var grymmare än den andra.

Lågt till tak, ett dunkelt och stimmigt dancefloor. Kända ansikten som Salah, Babson, El Funky Juice, Loic och Dedson flimmrade förbi men tanken är att blanda känt med okänt, nytt med oldschool, ta och ge. Här finns ingen hype utan man kommer för sin egen skull.

Varje gång bjuds dansare in för att ge en demo av sig och sin dans. Dansare som imponerat organisatörerna oavsett vem de är eller var de kommer ifrån. Francis säger att han gärna skulle samarbeta med svenska dansare och bjuda in dem till en av kvällarna. Ett tillfälle för internationellt utbyte och för svenska dansare att få uppmärksamhet utomlands. Se kontaktinfo nedan.

Varje gång är det också ett battle med ett speciellt koncept, den här gången var det tjejer mot killar, samt ett rap showcase. Eklectik’s crew körde under kvällen. Kolla in:
www.youtube.com/watch?v=ayP-5oB-c2A

www.myspace.com/eklectiks

Grafitti representerades genom de flyers som är nya från månad till månad, gjorda av Francis som även är grafittimålare och en kollega till honom.

Kvällens sista akt var den erkända dansaren Malika Benjelloun som den här gången stod på scen med en mick i handen och två tjejdansare bakom sig. Tunga newstylesteg blandades med Malikas hesa RnB/hip hop-röst. Inte dumt…

Vem är Malika:
www.youtube.com/watch?v=Pct1KUf4W6A&feature=player_embedded

www.myspace.com/malikabenjelloun

Nästa kväll 20 december,

Plats: Glazart. 7-15 Avenue de la Porte de la Villette
Tid: 18.00-00.00

Karolina Brock

Fler Utblick!

Annonser