Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 19 juli 2024

Den heliga dansen

2009-10-22

Danstidningen nr 5/2009 berättar bland annat om dansens källor i den första av en serie artiklar om dansens historia, med utgångspunkt från de riter som kan anas i neolitisk grott-grafitti och hällristningar.
Omslagsbilden visar en scen ur danska Hotel Pro Formas elektro-popopera Imorgen om et år kreerad tillsammansmed The Knifes Karin och Olof Dreijer. Ett allkonstverk som hade urpremiär på Det Kongelige Teater i september och som turnerar till bland annat Musikhuset Aarhus 27-28 november samt till Dansens Hus i Stockholm 29-31 januari.
Se vidare www.musikhusetaarhus.dk
www.dansenshus.se
www.dansenshus.se
www.hotelproforma.dk
www.hotelproforma.dk
www.theknife.net
www.theknife.net

Fler Nyheter

Annonser