Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Lördag 23 januari 2021

Sprudlande ungdomlig energi

2009-09-29

Fakta:

Namn: Esperanza
Koreografi: Virpi Pahkinen, Marie Brolin-Tani och Tim Rushton
Ensemble: Det Unge Dansekompagni
Plats: Stærekassen, Köpenhamn
» http://www.ungadanskompaniet.se/

Marie Brolin-Tanis bara ett år gamla dansk/svenske projekt, Det Unge Dansekompagni eller Unga Danskompaniet, fick redan vid den senaste Reumert-prisutdelningen sig tilldelad Talangpriset.
Kompaniet håller verkligen en mycket fin nivå med sin tredje föreställning Esperanza, som inleds med Virpi Pahkinens fantastiskt vackra och välstrukturerade Tetractys, där de tio dansarnas orangefärgade dräkter och rörelser så smidiga som i yoga leder tankarna till österländsk buddism. Det är helt enkelt en koreografisk pärla som Pahkinen har skapat i sitt karakteristiska och originella rörelsespråk.
Brolin-Tanis humoristiska och omväxlande pardans One är också mycket charmerande. En man och en kvinna söker inför fruktan att bli lämnad ensam, trygghet i varandras vanor och närhet.
Programmet avslutas dynamiskt med Tim Rushtons underfundiga och serietidnings-aktiga Adams dilemma, där dansarna i svartvita kostymer rör sig med lust och lek kring ett lockande äpple i en tät rytmisk dialog med Vivaldis De fyra årstiderna.

FEM stjerner
””. i koreografi af Virpi Pahkinen, Marie Brolin-Tani og Tim Rushton. Stærekassen, lørdag.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser