Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 18 april 2024

Små och stora världar i Lille Carl

2009-09-27

Fakta:

Namn: Inside Out – Outside In
Koreografi: Helle Bach
Plats: Dansehallerne på Carlsberg, Valby, Köpenhamn
» http://www.dansescenen.dk/

Så blev även Dansescenens intimscen, Lille Carl, i Dansehallerne på Carlsberg tagen i bruk med premiären på Helle Bachs fina, sinnliga och humoristiska tvådelade föreställning Inside Out – Outside In. En föreställning om små och stora världar samt privata och gemensamma rum, där de fyra dansarna lekande interagerar med Signe Klejs enkla scenografi och flotta, effektfulla digitala design, som både når tätt in på kroppen och tar oss med ut i stjärnhimlen.
Det är ett fint möte under den första delen mellan Louise Hyun Dahl och Maria Naidu i en tätt förbunden duo, som om de vore tvillingar. Pierre Enaux och Lars Dahl Pedersen är härliga när de i den andra delen dyker upp med trötta kroppshållningar i dörröppningar, innan den vackra Hyun Dahl bokstavligt talat brakar in i rummet. Det presenteras fina solon med väl avvägd timing i dansen till en god blandning av musik av Aphex Twin och Kronos Kvartetten. Föreställningen som även handlar om det stora i det lilla gör sig väldigt bra i Lille Carls rum.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser