Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 23 juni 2024

Polyfon dans på Påfugleteatret

2009-08-31

Fakta:

Namn: Moderne Trin (Moderna steg)
Koreografi: aul James Rooney, Peter Martins och Iain Rowe
Plats: Pantomimeteatret, Tivoli, Köpenhamn
» http://www.tivoli.dk

Det är både bra och ambitiöst att Pantomimeteatret med Peter Bo Bendixen som balettmästare presenterar ett nytt program som Moderne Trin (Moderna steg) med koreografier av Paul James Rooney, Peter Martins och Iain Rowe.
Det är bra för att det utmanar dansarna som aldrig har varit mer tekniskt avancerade. Det är ambitiöst för att i synnerhet Peter Martins pas de deux från Barber Violin Concerto kräver en en teknisk förmåga som dansarna ännu inte besitter, även om de lyckas med fina detaljer med bland annat händer och armar i Silja Schandorffs och Peter Bo Bendixens regi.
Det verk som bäst passar till Påfugleteatret är faktiskt Rooneys nya Polyphony till Karl Jenkins spanskinspirerade musik med många rytmer, där bland annat den dynamiska Robert Thomsen utmärker sig starkt bland de åtta dansarna. Det är också fina prestationer av dansarna i den före detta kungliga dansaren Iain Rowes kvintet …For Nick, som i gengäld är koreograferad till Robert Fripps klangflöden som är föga Tivoli-artade .

Dansas framöver fredagar och lördagar till och med 18 september.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser