Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 27 januari 2021

Stora Daldansen för 22:a gången!

2009-06-01

För 22 året i rad hölls Stora Daldansen i Mora, balettävlingen för unga dansare från Norden och Balticum, en tävling som samtidigt också är uttagning till den internationella balettävlingen i Grasse.
Samtidigt hölls även den årliga dansfestivalen i Mora med deltagare från alla lokala dansskolor, men även med solister från Göteborgsoperan. Ellah Nagli och Erik Johansson som dansade en duett ur Kenneth Kvarnströms Kvarnströms Orelo B. Dessutom medverkade Gabriela Gutarra med sin Afroflamenco och Carl Olof berg gav sitt Stand Up! soloverk.

Finland och Lettland dominerade hela vinnarlistan bland juniorerna. Första pris gick till Alise Prudane från Lettland. Andra pris, Lilli Dahlberg, Finland och tredje pris bland juniorerna gick till Tuukka Piitulainen, Finland. Tuomas Haukka från Finland belönades dessutom med ett hedersdiplom.
Lilli Dahlberg vann dessutom Nils-Åke Häggboms pris, vilket innebär att resekonstnaderna och deltagandet i den Internationella Balettävling i Grasse, är bekostade.
Bland seniorerna var det bättre fördelning av gracerna mellan de nordiska länderna Per Andreas Hovdal från Norge belönades med första pris, Karoliina Niemi från Finland blev andrapristagare och slutligen fick svenska Catinka Åman Träger tredjepriset bland seniorerna.
Ytterligare tre deltagare till den internationella balettävlingen i Grasse valdes ut på Stora Daldansen, nämligen Nicklas Blomqvist, Sverige, Leva Racene Lettland och Alise Prudane Lettland.
Se vidare www.dansidalarna.se

Fler Nyheter

Annonser