Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 02 december 2020

Balettmästare Hübbes goda infall

2009-05-13

Fakta:

Namn: Balletmesterens luner
Koreografi: Jacopo Godani, Christopher Wheeldon och Ohad Naharin
Ensemble: Den Kongelige Ballet
Plats: Skuespilhuset, Store Scene, Köpenhamn
» http://www.kglteater.dk

Den Kongelige Ballet avslutade förra vårsäsongen med det enormt dynamiska, omväxlande och Reumert-nominerede trippelprogrammet Hot Hot Hot.
Under rubriken Balletmesterens luner(Balettmästarens infall) kan man nu få återse två av verken tillsammans med den nya skapelsen Uncontaminated av italienske Jacopo Godani. Ett ytterst väldansat abstrakt verk fyllt med knivskarpa, spänstiga och organiska rörelser i ett fint föränderligt rum av ljusscenografi, där kroppskonturerna med sina tunna dräkter avtecknar sig skarpt i den dunkla belysningen.
Men de båda återkommande verken gör ändå det starkaste intrycket. Silja Schandorff har gjort en vacker iscensättning av Christopher Wheeldons förunderliga, musikaliska och fantasifulla The Wanderers med Yao Wei och Nehemiah Kish i pas de deuxen. Samma balett som Silja Schandorff själv medverkade i under fjolåret.
Och det är fint att få återse Ohad Naharins vilda, kraftfulla och dansglada Minus 7. Kompaniet är i toppform, och den de manliga dansarna har utvecklat sig särskilt starkt under den gångna säsongen under balettchef Nikolaj Hübbes ledning.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser